17 Ağustos 2013 Cumartesi

GÖNÜLLÜ TEŞEKKÜLLER MEDYA İLİŞKİLERİ

Hiç şüphesiz toplumu diğer faktörlerin yanı sıra medya en çok etkileyen unsurlardan biridir. Bu alanda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlar kapital geliştirme hedeflerinin yanı sıra belirli mihrakların amaçlarını icra etmek üzere oluşturulmuş kuruluşlar olmaktadır. Ülkemizdeki medya profili daha çok batılıların kültürel dönüşüm çalışmalarının bir yansıması olarak kullanılmakta, Siyonistlerin siyasi tepkileri azaltma PİAR merkezleri olarak işlev görmektedirler. Bir kısım gönüllü teşekküllerin daha evvelden durumun farkına varması ile kurdukları medya kuruluşları ile son zamanda el değiştiren veya geliştirilen medya platformları da yetişmiş kadro sorunları ve medyada faaliyet göstermeye başlayan kişilerin toplum ilgisinden dolayı önemli ölçüde nefsileşmesi nedeniyle aslında ülkemiz kültür ve misyonunu gönülden temsil etme özelliklerinden henüz uzakta bulunmaktalar.

Özellikle televizyonlarda icra edilen programlar, diziler, filmler ve diğer yapımlar toplumumuz kültür kodlarını taşımak yerine, daha ziyade batılı, daha ziyade nefsi, daha ziyade evlilik dışı ilişkiler üzerine kurulmuş ve toplumun özünü kaybettirmeye dönük yayınlar olarak karşımız çıkmaktadır. Yöneticilerinin sağlam insanlar olması yetmiyor, yayın içerisinde bir dizi film yapımcısı yöneticilere rağmen TRT’de olduğu gibi farklı kültürel kodları ifade eden yayınlar yapabiliyor, hatta yabancıların ülkemiz siyasetine müdahalesi anlamına gelen Taksim Gezi olaylarına arka çıkabiliyor.

Ülkemizde bunu kontrol etmek üzere sistematik çalışan ne bir devlet kurumu var, ne de gönüllü teşekkül var. En çok kültürel kodlarımızla oynayan bu medya platformlarının takip edilerek müdahale mekanizmalarını çökertecek, meclisle, ilgili kuruluşlarla görüşecek ve kanuni alt yapılar dahil tüm topluma müdahale unsurlarını ortadan kaldırmak üzere mücadele edecek gönüllü kuruluşlara ihtiyaç bulunmaktadır.

TGTV bünyesinde oluşturma çalıştığımız ancak medyadan kişilerin icrada bulunmaması nedeniyle henüz işlerlik kazanmayan Temiz Medya Platformu’nun işlerlik kazanması ülkemiz kültürel geleceğine güvenle bakması açısından önem arz etmektedir. Platformun işlerlik kazanması hiç şüphesiz medya ile ilgili hizmet eden kurum, kuruluş ve gönüllü teşekkül temsilcilerinin oluşturacakları gönüllü kuruluşların TGTV ile irtibatlı olmaları ile mümkün olacaktır.
Yeni dönemde gönüllü teşekküllerimizin kendi içlerinden çokça medya ile ilgili gönüllü kuruluş tesis etmeleri zaruri yettir. Böylece Temiz Medya Platformu işlerler kazanacak ve geleceğimize hükmetmek isteyenlere fırsat vermeyecek çalışmaları üstleneceklerdir.

TGTV bünyesinde bulunan 13 adet komisyon,  4 adet platform ve 2 adet kurulun düzenli aralıklarla toplantılarını tartışma programı formatında bazı televizyon kuruluşlarında icra etmeleri zorunluluktur. Her biri ülkemizin önemli gönüllü kuruluşlarını temsil eden bu temsilcilerin her türlü olumsuzluğa rağmen kendi tabanlarında söz sahibi olmalarını bu şekilde daha da arttırabilir ve bu yetişmiş kişilerin toplumumuz üzerinde etki alanlarını ancak bu şekilde genişletebiliriz.  Gönüllü kuruluş temsilcilerinin sözcülerinin artmasını ancak böyle programlara katılmaları ile mümkün olabilir. Her birisi okuma delisi olan ve kendilerini sürekli yenileyen bu kişiler ulusal ve uluslar arası alanda ülkemizi en üst düzeyde temsil etme özelliklerine sahip olmasını istiyorsak televizyonlarda boy göstermelerinin yolunu açmak durumundayız.

Her birisi öz veriyle gece gündüz çalışan, üreten ve toplumunun değerlerine sahip çıkmak amacıyla faaliyet gösteren bu kuruluş temsilcilerinin ulusal ve uluslar arası arenada daha fazla iş görür olmaları ülkemizin geleceği için önemli bir kazanım olacaktır. Bu kişilerin yabancı dil bilgilerini geliştirmek, uluslar arası kuruluşlarda staj görmelerini sağlamak ve uluslar arası organizasyonlar icra etmelerini sağlamak ayrıca fayda sağlayacaktır.

Bu gün Mısır’da gözümüzün içine baka baka,  üstelik hastanede hizmet bekleyen kişilere saldıran binin üzerinde kardeşimizi hunharca şehit eden batılıların temsilcisi olma hüviyetiyle faaliyet gösteren bir ordu var, ancak bizlerin sesi kısık çıkmaktadır. Suriye’de yüzbinden fazla insanımızı, Irak’ta milyonun üzerinde insanımızı şehit ederken kana doymayan bu zihniyete karşı sesimizin daha gür çıkması gönüllü teşekkül temsilcilerimizin daha aktif medya kullanımı ile ancak mümkün olacaktır.

Ülkelerimizin milli yönetimler tarafından yönetiliyor olması sağlanarak teknoloji yatırımları ve üretim süreçlerinin etkinleştirilmesi çalışmaları icra edilirken, sosyal gücümüzü etkin bir şekilde yansıtacak gönüllü kuruluşlarımızın güçlü, iş görür olmasını temin etmeyi ihmal etmemeliyiz.  
Atalarımız vakıf sistemini kurarken o vakfın akarını da belirleyerek hizmetin sürekliliğini sağlamakta idiler. Ancak ülkemiz Cumhuriyete geçtikten sonra akara sahip olan bu vakıfların hemen hemen, tümü devletleştirilmiştir. Yeni kurulan vakıflarsa daha çok yeni vakıflar adı altında üye aidatlarına bağımlı halde kurulmuştur. Kültürel değerlerimize, inancımıza devlet destekli olarak sert müdahalelerin olduğu dönemde insanların gönüllü kuruluşları desteklemeleri sorun olmamaktadır. İnsanlar kendi değerlerini korumam amacıyla bu kuruluşlar etrafında birleşmekte ve tepkilerini göstermektedirler. Bu değerlere sahip çıkmanın toplumun tüm kesimleri tarafından anlaşılması ve devletin de bu değerlere sahip çıkarak geleceğini garanti edeceğini anlamasından sonra buralarda toplanan kişiler gönüllü kuruluşlara eskisi gibi kaynak ayırmamaktadırlar. Yeni dönemde kaynak ayırma konusunda Osmanlıda olduğu gibi devlet yöneticilerinin önderlik etmesi ve vakıfların kurularak, akar kaynak aktarılması sistemlerinin meşru olarak işletilmesi, zorunluluk olmuştur.

Sonuç olarak; medyadaki olumsuz yayınların toplumumuzun geleceğine hükmetmemesi için gönüllü teşekküllerimizin çoğalması, TGTV Temiz Medya Platformu’nun işlerlik kazanması, buralarda faaliyet gösteren kişilerin özelliklerinin arttırılması ve uluslar arası düzeyde hizmet verebilir konuma getirilmesi şarttır.

Saygılarımla,

Abdullah Ekinci

17 Ağustos 2013 Cumartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder