22 Ağustos 2013 Perşembe

KATLİAMLARA NE ZAMAN DUR DİYECEK İNSANLIK.

22.08.2013 Tarihli TGTV SURİYE BASIN BİLDİRİSİ

Kıymetli Basın Mensubumuz
Suriye’de yaşanılan katliamla ilgili olarak aşağıda yayınladığımız basın bildirisini bilginize sunarız.



KATLİAMLARA NE ZAMAN DUR DİYECEK İNSANLIK.

Gözümüzün önünde, gözümüzün içine baka, baka insanlar katlediliyorlar. Kimi kimyasal kullanıyor, kimi gerçek mermilerle kalabalığı hedef alıyor. İnsan olduğumuzdan utanır olduk.

Dün Suriye yönetimi sarin gazı kullanarak 1300’den fazla canımızı, kardeşimizi bizden bir parçayı şehadete uğurladı. Üstelik ölenlerin çoğu çocuktu. Önceki günler Mısır firavunları gözümüzün içine baka baka binlerimizi, beş binlerimizin canına kastetti.

Bu kadar hayvan telef edilse hepimiz ayağa kalkarız, meydanları doldururuz yeter artık deriz. Neden insanlar bu kadar sessiz, dünya gücünün yettiği, gücünün yettiğini ortadan kaldırdığı cahiliye dönemini tekrar yaşıyor. Bizler bu kadar çaresiz miyiz?

Ey bayrağında Allah'tan başka ilah olmadığı yazılı olarak Suudi kralı! Neden Allah'tan başka sana makam verecekler olduğuna neden bu kadar inandın ve katliamların arkasındasın.

Ey insanlık neredesiniz. Ey Müslümanlar neredesiniz. Katliamlara şimdi dur demez isek ne zaman dur diyeceğiz.

Buradan sesleniyoruz. Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi derhal Suriye’ye Müdahale kararı almalıdır. Kırmızı çizgisinin kimyasal olduğunu söyleyen ABD derhal verdiği güvenin arkasında durmalıdır. İslam İşbirliği Teşkilatı acilen bir barış gücüne kavuşturulmalı ve çoğunluğu Müslüman topluluklarda olan olaylar için derhal devreye girmelidir.

Ey insanlar size sesleniyoruz. Kalkın ve yürüyün, hâkim güçlerinizi harekete geçirin. Bu kadar insan bu şekilde nasıl öldürülür kendi yönetimlerimiz bu konuda neden hiçbir şey yapmaz sorgulayın. Onlara insan olduğunuzu hatırlatın.
Biz insanız, biz Müslümanız, bizim kalbimiz var ve bu kadar katliama sessiz kalamayız.

Kamuoyuna saygıya arz ederiz.    

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder